Hinweis

Fehler
  • Dieses Template für diese Ansicht ist nicht verfügbar! Bitte einen Administrator kontaktieren.

Dobro došli na Budišnju Ravan

Drugi susret, 08. kolovoza 2009: Pogledajte slike od našeg drugog susreta i slavljenje sv. mise prvo u Orlištu a poslije toga i na Budišnjoj Ravni kao i od zajedničkog objeda i susreta u Dolu. Nakon smrti župnika fra Vlade došao je naš Klišanin fra Darko Drljo čija se mladenačka vitalnost na svakom koraku može osjetiti. Budimo sretni da smo dobilo tako mladog fratra koji voli i živi za svoj kraj. Fra Drako, dobro došao!

Prvi susret, 09. kolovoza 2008: Povod za naš prvi susret bijaše moja 25-godišnjica svećeništva. Bila je to divna prilika nakon mnogo godina susresti i vidjeti mnoge od vas tamo gdje smo se rodili, odrasli i obogaćeni raznoraznim uspomenama otišli u svijet. Početna slika s natpisom na njemačkom jeziku je od svečane torte iz mojih župa u Njemačkoj: 25 godina na slavu Božju. Nakon velikog slavlja u moje tri župe u Njemačkoj, odlučio sam se za slavljenje mog srebrenog svećeničkog jubileja na našem budišanskom groblju i za nezaboravne susrete s mnogima od vas na zajedničkom objedu u Dolu. Bila je to predivna slika: nas 11 svećenika i preko 200 vjernika- to Budišnja Ravan prije nikad nije doživjela! Na slikama vidite slijedeće svećenike: župnika fra Vladu Koštromana, kreševskog gvardijana fra Ivana Pervana, naše Klišane: fra Jozu Krešu, fra Slavka Topića i fra Gabrijela Tomića kao i fra Ivu Jurišića, rodom iz Novog Šehera, Livnjake: fra Kazimira Dolića i fra Iliju Krezu, fra Dragana Ružića - našeg Konjičanina, mog prijatelja sa studija i iz Njemačke vlč. Antu Prgometa i moju malenkost. Pogledajte, vidite i pokušajte prepoznati jednu ili drugu osobu, odnosno kuću, grob ili neki zakutak s kojom ili s kojim Te veže jadan dio i Tvoje poršlosti. Lachend

Treći susret, 07. kolovoza 2010: Kod našeg trećeg susreta ne bi sv. mise i blagoslova polja i groblja u Orlištu. Šteta da to nitko od župnika fra Draka nije tražio. Na slikama vidite našeg župnika fra Darka, nama dobro poznatog fra Jozu Krešu i vlć. Mirko Ćavara skupa s vama koji ste mogli doći na budišansko groblje kao i proveseliti se uz dobru Cmiljkovu janjetinu u Dolu. Predivno vrijeme i predivan susret. Pogledajte rado ove slike i užuvajte u ljepoti našeg kraja. Preporučite ove stranice i drugima.

Pkušao sam uslikati i donijeti svaku našu kuću u kojima smo odrastali, radovali se a i tugovali - s kojima ne samo mene nego i mnoge od vas vežu mnoge životne uspomene. Jedno od najsačuvanijih sela u zadnjem ratu jest upravo Budišnja Ravan. Za to moramo biti zahvalni. Bilo bi dobro a i lijepo iz zahvalnosti prema svima onima koji su u izgradnju tih kamenih kuća uložili mnogo truda i znoja nepripustiti te naše kolijevke života zubu vremena, nego ih obnoviti i pokušati u njima najmanje jednom godišnje provesti nekolikoko dana - zašto ne nekoliko dana ili tjedana u kolovozu, kad će ubuduće i biti naši susreti.